Ecotourism Workshop in Hungary – Tiszabábolna


CARPATHIAN TOURISM Projekt Ökoturisztiai Workshop modulok és prezentációk

 

Munkafüzet:            0001                                                             

V4 Munkafüzet     

Turisztikai modulok:  

1 & 2: Alternatív, öko- és felelősségteljes turizmus

3: A turisztikai termék

4: Ökoturizmus

5: Helyi termékek a turizmusban

6: Az alternatív turizmus kialakulása & Ökoturizmus

7: Desztináció

8: Turisztikai márkafejlesztés a desztinációkban

9: Turisztikai trendek & Desztinációmenedzsment

Marketing modulok:

#1 Marketing Communication & Global Tourism Trends

#2 Search Engine Marketing & Social Media Marketing

#3 Review Management & Customer Satisfaction

Szakkönyv:

Dr. Gonda Tibor: A turisztikai termékfejlesztés elméleti alapjai, PTE KPVK, Szekszárd, 2016:

A turisztikai termékfejlesztés elméleti alapjai


Ökoturisztikai workshop vidéki kézműves vállalkozóknak és turisztikai szereplőknek

fenntartható turizmusfejlesztés témában,

a CARPATHIAN TOURISM Projekt keretében 2017. május 8-tól 10-ig, Tiszabábolnán.

(“CooperAtion of touRism for building PATHways through developIng HANdicraft workshops for tourist and rural TOURISM suppliers” project, V4)

 

 

Szakmai előadók

A workshop turisztikai modulját vezeti: Dr. Gonda Tibor

Gonda Tibor 25 évig volt beutaztatással foglalkozó utazási iroda tulajdonos, jelenleg családi vállalkozásban működteti a Tekeresi Lovaspanziót Orfűn. Az orfűi TDM szervezetet működtető turisztikai egyesület elnöke. Fő kutatási területe az ökoturizmus, de a tematikus utak fejlesztésének is gyakorlott szakértője. OKJ-s képzést tart falusi turisztikai szolgáltatásról és ő írta a Turisztikai termékfejlesztés elméleti alapjai című tankönyvet. A Pécsi Tudományegyetem Élelmiszergazdasági és Turisztikai Tanszékén adjunktus és tanszékvezető.

A workshop marketing modulját vezeti: Balog Péter

Szabadúszó szövegíróból lett marketingspecialista, ContentPeter néven jelenleg három kontinens kisvállalkozásainak nyújt segítséget a hatékonyabb online kommunikációban. Digitális nomádként a helyfüggetlen munkavégzés szószólója és képviselője, a tizennyolc időzónát átszelő munkaidejében szerzett globális tapasztalatokat viszont helyi szinten próbálja kamatoztatni, tovább adni. Peti legújabb projektje a bocsimiawifi.hu online magazin, ahol az utazás és helyfüggetlen munkavégzés lencséin keresztül keresi a globális-lokális érvényesülés nagyon is komoly kérdéseire a néhol komolytalan válaszokat.

 Részletes program

1. nap: május 8. HétfőIMG_0116

9:00 Regisztráció

10:30 Bemutatkozás

11:00 – 12:45 Turizmus modul

A turizmus rendszere

Érdekességek, trendek és adatok a turizmus rendszeréből.

A modern tömegturizmus kialakulása a turizmus globalizálódása. a tömegturizmus társadalmi, gazdasági problémái és az erre adott válasz, az alternatív turizmus megjelenése.

Az alternatív turizmus

Az alternatív turizmus formái. Fontos kategóriák értelmezése, szelíd turizmus, fenntartható turizmus, felelősségteljes turizmus, ökoturizmus. A turizmus globális etikai kódexe.

13:00 Ünnepélyes Megnyitó az udvarban

14:00 Ebéd a helyi étteremben

15:00 – 16:00 Turizmus modul

A turisztikai termék

Mit kell tudni a turisztikai termékekről?

A turisztikai termék fajtái, elnevezésük, felépítésük, csoportosításuk, fejlesztésük. A rurális térségek tipikus turisztikai termékei: falusi turizmus, aktív turizmus, ökoturizmus.

A turisztikai termékfejlesztés helyi erőforrásai, innováció a rurális térségekben.

16:15 – 18:15 Marketing modul

Marketingkommunikációs alapok és online turisztikai trendek

Hogyan szólítsuk meg a potenciális vevőket és vendégeket? Milyen digitális marketingeszközök állnak rendelkezésre, akár szaktudás nélkül is? Milyen trendek várhatók az online turisztikában? Hogyan tűnjünk ki a tömegből?

Ebben a modulban rendszerszinten ismerkedünk meg az online turisztikai marketingkommunikáció alapjaival, leggyakoribb hibáival és kiaknázatlan lehetőségeivel. Végigkövetjük a folyamatot, ahogyan a potenciális érdeklődőből vendég vagy vevő válik, illetve megvizsgáljuk ennek a folyamatnak a szolgáltatásunkra gyakorolt utóhatásait is. Végezetül áttekintjük a különféle marketingkommunikációs eszközöket, szem előtt tartva azok legfőbb előnyeit és hátrányait.

Kulcsszavak: vizuális kommunikáció alapjai, felhasználói élmény központba helyezése, történetmesélés mint márkaépítési eszköz, pozitív üzleti kommunikáció előnyei, vásárlói bizalmi viszonyok kiépítése

19:00 vacsora

2. nap: május 9. Kedd

9:00 – 10:45 Marketing modul

Keresőmarketing (Search Engine Marketing)

Mi az a SEO? Miért fontos ez az én vállalkozásomnak? Tulajdonképpen mire is keresnek a potenciális vásárlóim, vendégeim?

Megismerkedünk a keresőmarketing legfontosabb alapelveivel, megnézzük, miként érinti ez a szolgáltatásunk teljes online kommunikációját, illetve megvizsgáljuk a keresőmarketing és a többi online marketingeszköz közötti kapcsolódási pontokat. Sorra vesszük a keresőoptimalizálás (SEO) és a fizetett hirdetések (PPC) előnyeit és hátrányait, valamint betekintést nyerünk a kulcsszó kutatás világába is.

Közösségi média

Kell-e nekem a Facebook? Mire való az Instagram? Milyen rövid és hosszú távú eredmények érhetők el a közösségi média marketinggel?

A közösségi médiával foglalkozó modulunkban megvizsgáljuk, mikor érdemes különféle platformokba időt és energiát fektetni, mire érdemes a hangsúlyt helyezni. Említjük a különféle promóciós játékokat, illetve kitekintést teszünk a tartalommarketing világába is.

Kulcsszavak: növekedési tanácsok és hackek, promóciós kampányok Facebookon és Instagramon, Youtube és a tartalommarketing, promóciók helyi releváns személyek bevonásával.

11:00 – 12:45 Turizmus Modul

Ökoturizmus

Az ökoturizmus részletes ismertetése, közös értelmezése, jó gyakorlata. Az ökoturizmus keresleti és kínálati oldalának a sajátossága. Az ökoturizmus kapcsolata más turisztikai termékekhez. (pl. falusi turizmus, aktív turizmus stb.)

A helyi termékek turisztikai hasznosítási lehetősége.

A rurális térségek turisztikai fejlesztéseire kedvezően ható turisztikai és fogyasztói trendek.

Az egészségtudatosság és a környezettudatosság felerősödése a fogyasztásban.

A helyi termékek fontossága a lokális gazdaságfejlesztésben és a helyi termékek turisztikai hasznosítási lehetőségei.

13:00 Ebéd

14:00 – 15:00 Marketing modul

Értékelések és vásárlói elégedettség (Review management and customer satisfaction)

Miért gyűjtsünk értékeléseket? Hogyan kezeljük a kritikákat? Mire lehet használni egy email listát?

A lezáró modulunkban az utógondozásra helyezzük a hangsúlyt, és megnézzük, miként lehet az elégedett vendégek és vásárlók pozitív élményeire támaszkodva tovább erősíteni szolgáltatásunk online marketingkommunikációját.

Kulcsszavak: Google Cégem előnyei, Tripadvisor, YELP, illetve népszerű foglalási felületek áttekintése (pl. booking.com), email marketing, Google Maps, Mailchimp.

15:15 – 17:15 Study trip – csónaktúra a Tisza-tavi csatornarendszerben P1000264-e1471893285876

18:00   Borsányi Balázs, Platinumtravel Utazási Iroda előadása:

Filmes turizmus Magyarországon: Utazási irodai helyzetkép Magyarországon. Mit jelent a fenntarthatóság utazási irodai szemszögből, hogy állunk ezzel itthon és a világban? Pro és kontra érvek az irodákkal való együttműködésre. Milyen többletet adhat így a szolgáltatónak az iroda?

19:30  Vacsora

3. nap: május 10. Szerda

9:00 – 12:00 Egyéni konzultáció és személyre szabott tanácsadás üzleti célokról és branding lehetőségről a szakértőkkel forgó rendszerben.

12:30 Ebéd

13:00 A workshopon való részvételről szóló igazolás átvétele. Elköszönés és hazautazás.

 


 

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS

Ökoturisztikai workshop vidéki kézműves vállalkozóknak és turisztikai szereplőknek

fenntartható turizmusfejlesztés témában,

a CARPATHIAN TOURISM Projekt keretében 2017. május 8-tól 10-ig, Tiszabábolnán.

(“CooperAtion of touRism for building PATHways through developIng HANdicraft workshops for tourist and rural TOURISM suppliers” project, V4)

Jelentkezési határidő: 2017. április 15. 

  art_glass_parad_gyartas_0040                      csehek

Ha Ön kézműves vállalkozó vagy vidéki turisztikai szereplő és érdekli, hogyan tudja fokozni termékei láthatóságát és keresettségét, növelni a bevételeit és fenntartható turisztikai szolgáltatásokat előállítani, akkor várjuk szeretettel a workshopon! A háromnapos tréningen a résztvevők hallani fognak az aktuális turisztikai tendenciákról, marketing technikákról, turisztikai termékek nemzetközi értékesítéséről, árképzésről, külföldi turisták beutaztatásáról és turisztikai  szolgáltatások kialakításáról. 

A háromnapos workshopra várjuk vidéki közösségek vezetőit, éttermek üzletvezetőit, vendégház tulajdonosokat, kézműves vállalkozókat és művészeket, gazdákat, őstermelőket, lovas kocsi tulajdonosokat, helyi vállalkozókat és egyéb, olyan kezdeményezések ötletgazdáit, vagy szolgáltatókat, akik tudják, hogyan lehet egy üzletviteli tevékenységet elindítani és finanszírozni, és akik szeretnének partnerkapcsolatokat kialakítani és többet megtudni arról, hogyan lehet a szolgáltatásaikat turisztikai szempontból vonzóbbá alakítani. A résztvevők friss marketing ismeretekkel és ötletekkel, valamint számtalan új hazai és külföldi turisztikai cég (utazási iroda) elérhetőségével fognak gazdagodni.

A workshop különösen kisvállalkozásoknak nyújt kiváló esélyt arra, hogy megtanulják saját erőforrásaikat kezelni és képességeiket kihasználni új ötletek megvalósítására, a jövedelmük növekedésére és lehetőségek kihasználására.

A workshop lehetőséget kínál a arra, hogy a vidéki turisztikai szereplők és a turisztikai valamint a marketing szakértők találkozása által olyan tapasztalatcsere és együttműködések alakuljanak ki, amire építeni lehet a jövőben annak érdekében, hogy a külföldi turisták számára elérhetőbbek legyenek a vidéki turisztikai szolgáltatások.

A projekt speciális célkitűzése, hogy a vidéki kézműves- vállalkozókat, művészeket bátorítsa turisztikai szolgáltatások kialakítására, amely keretében a turisták kipróbálhatják magukat egy-egy foglalkozás alkalmával. A kézműves foglalkozások, termékek és más turisztikai szolgáltatások közösségi médiában való megjelenésével és más marketing eszközökkel is lehetőség lesz megismerkedni az esemény során.

Amennyiben felkeltette érdeklődését az workshop, kérjük, 2017. április 15-ig töltse ki a linkre kattintva megjelenő regisztráció űrlapot. 

https://goo.gl/forms/ju5AOh9aoUS62qIl2

A megadott információk segítséget nyújtanak, hogy a vállalkozók és vállalkozások jelenlegi helyzetéről és szükségleteikről átfogóbb képet kapjunk az adott régiókban és ehhez tudjuk a workshop moduljainak tartalmát igazítani.

Köszönjük az együttműködését!

Program részletek:

 A workshop május 8-án, hétfőn, délelőtt kezdődik egy modullal, amely átfogó ismeretek nyújt az aktuális turisztikai trendekről. A modult egy turisztikai szakértő vezeti a Dynamic Tours utazási irodától, ami 1991-ben alakult és egy meghatározó, beutaztatással foglalkozó szervezet Magyarországon. Kedden marketing eszközökről és megjelenési lehetőségeket mutat be egy tapasztalt social media szakértő, író. A workshop szerdai, utolsó napján a résztvevőknek alkalmat nyújtunk, hogy egyéni üzleti marketing nehézségeikről és turisztikai szolgáltatásaik értékesítéséről konzultáljanak a szakértőkkel, valamint arra, hogy saját tapasztalataikat megosszák.

Kiválasztási feltételek és további információ:

A workshopon való részvétel ingyenes. A workshopra 15 résztvevőt választunk ki. A projekt fedezi 10 fő részére a program, a szállás és a teljes ellátás költségeit, valamint 5 helyi vállalkozó részére biztosítja a programot, az ebédet és a snack-et. A kiválasztás során az angol nyelv ismerete és kézműves foglalkozások nyújtása előnyt jelent. A szállás 2-3 ágyas szobákban, vendégházakban lesz Tiszabábolnán.

Kapcsolat, további információ:

Szabó-Diószeghy Ágnes

Programkoordinátor

dioszeghy.szabo.agnes@gmail.com

+36303833721

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *